NIBIO lanserte det nasjonale programmet for overvåking av jordkarbon i 2023. Målet er langsiktig måling og overvåking av karbon lagret i skog- og beitemark over hele Norge. Programmet vil gi verdifull innsikt i jordkarbonlagring i norsk skog og beitemark, bidra til Norges klimagassregnskap for arealbrukssektoren, og tjene som grunnlag for videre forskning på jordkarbondynamikk.
Vi søker en dedikert feltarbeider som er dypt engasjert i naturen og liker å være utendørs i all slags vær. Du bør ha nysgjerrighet til å utforske under jordoverflaten, tålmodighet til å utføre presise oppgaver under varierende naturforhold, og evnen til å arbeide alene i avsidesliggende områder. Du vil jobbe i et ledende forskningsmiljø med fokus på karbondynamikk, klimagassregnskap og klimaforpliktelser.
Stillingen innebærer feltarbeid hele feltsesongen, og er en 50% stilling med 100% arbeid i perioden mai - oktober.
Hovedoppgavene vil være å besøke prøveflater over hele landet og foreta jordprøvetaking mellom mai og oktober.
Planlegging av reiser
Lese kart og orientere seg i naturen
Følge strengt definerte protokoller
Håndtering av data og personlig sikkerhet
Stillingen kan også inkludere forbehandling av jordprøver (tørking, veiing osv.) ved NIBIOs laboratorium på Ås.
Arbeidsområde for feltarbeidet vil være hele Norge og arbeidet innebærer betydelig reisevirksomhet.
Bachelor eller tilsvarende nivå innenfor jordfag, skogbruk, biologi , jordbruk eller annet relevant fagfelt
Søker med kortere utdanning, men som kan vise til relevant erfaring med feltarbeid som jordprøvetaking, skoginventering, miljøovervåking eller lignende, kan vurderes på lik linje med søkere som har bachelorgrad, avhengig av omfanget av den relevante erfaringen
Ha mulighet til å utøve krevende feltarbeid
Ha mulighet til å være på reise i lengre perioder av gangen
Førerkort klasse B
Gode kunnskaper i norsk eller engelsk skriftlig og muntlig, norsktalende må i tillegg til norsk beherske grunnleggende engelsk
Fremmedspråklige søkere må forplikte seg til å lære norsk språk skriftlig og muntlig innen to år
Erfaring med feltarbeid
Arbeidserfaring med kartlegging, beskrivelse og/eller prøvetaking av jord
Kjennskap til norsk skog og skogbruk, og/eller jordbruk
Erfaring med QGIS
Erfaring med prosessering av jordprøver
Kunnskaper i norsk eller skandinavisk språk
Evne til å arbeide selvstendig
Systematisk, nøyaktig, tålmodig og målrettet
Gode samarbeidsevner
Mulighet til å jobbe med et viktig samfunnsoppdrag med fokus på bærekraft og fremtidsrettede prosjekter
Utfordrende, spennende og varierte oppgaver i tverrfaglige team
En fleksibel hverdag med mulighet til å påvirke egne arbeidsoppgaver
Et sterkt fagmiljø med gode kolleger
En raus personalpolitikk med velferdsordninger og fokus på de ansattes ulike livsfaser
Stillingen er plassert i statlig lønnsregulativ som Avdelingsingeniør kode 1085, kr 495 000 - 575 000 pr. år. Avlønning vurderes etter utdanning og erfaring.
Medlemskap i Statens Pensjonskasse som innebærer en god tjenestepensjonsordning, yrkesskade- og gruppelivsforsikring, samt tilbud om boliglån til gunstig rente.
Søknad med CV fylles ut elektronisk og sendes via lenke på denne siden, "søk stillingen".
Vitnemål og attester tas med ved et eventuelt intervju, eller legges ved elektronisk.
Vi legger vekt på mangfold på arbeidsplassen og oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke - uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.
Som statlig virksomhet har vi mulighet til å gi en positiv særbehandling for søkere som har funksjonsnedsettelse, hull i CV eller innvandrerbakgrunn. Positiv særbehandling innebærer blant annet at du lettere vil komme til intervju.
NIBIO arbeider med landbruk, mat, klima og miljø. Vi leverer forsking, forvaltningsstøtte og kunnskap til anvendelse i nasjonal beredskap, forvaltning, næringsliv og samfunnet ellers. NIBIO har hovedkontor på Ås syd for Oslo, har ca 750 ansatte, og er til stede i alle landsdeler. NIBIO er eid av Landbruks- og matdepartementet.
Avdeling Skog og klima inngår i NIBIO's Divisjon for Skog og utmark. Avdelingen forsker på skogens funksjon i klimasammenheng, mekanismene som påvirker klima lokalt og globalt, og hvordan skogforvaltning virker inn på disse, samt hvordan skogbehandlingen kan tilpasses et endret klima.
Avdelingen samarbeider med Miljødirektoratet om Norges klimagassregnskap under FNs klimakonvensjon og Kyotoprotokollen, hvor vi har ansvar for klimagassregnskapet for arealbrukssektoren (LULUCF; Land Use, Land-Use Change and Forestry). Herunder ansvar for å utvikle og forbedre metoder og modeller for beregning av utslipp og opptak av klimagasser fra skog og annen arealbruk.